top of page

טיפים ודגשים שמנחים אותנו בניהול כל ועד בית משותף בתל אביב

לקוחות רבים שואלים אותנו מה מייחד אותכם, במה השירות שלכם נבדל מחברות ניהול נכסים אחרות בתל אביב?

כאן תוכלו לקרוא תשובות לשאלות נפוצות, טיפים ועקרונות שמובילים אותנו בניהול ועד הבית:

איך להכין את הבניין המשותף לחורף
  • איך להכין את הבניין המשותף לחורף?

כדי להימנע מנזקים והוצאות מיותרות, חובה להתכונן לחורף!

3 פעולות שכל ועד בית של בניין משותף חייב לבצע:

1) ניקוי מרזבים וטיפול בבעיות ניקוז – נדאג לפתיחת מרזבים, מניעת סתימות, בדיקת שיפועים וטיפול בתעלות הניקוז. בסיום התהליך נזרים מים עם צינור במרזבים מהגג לגינה. כך נבדוק שהכל פתוח - לא מצטברים מים בגג הבניין המשותף ולא נוצרות שלוליות בגינה המשותפת.

2) ניקוי הגג ואטימתו – נדאג לניקיון עלים, לכלוך ופסולת שהצטברה. נזרוק בתאום עם דיירי הבניין ציוד מיותר שהדיירים בתל אביב נוהגים לשמור ולשכוח בגג המשותף. נדאג גם לאיטום הגג בצורה מקצועית כדי למנוע רטיבות של הקומות העליונות וכל הבניין.

3) גיזום עצים וטיפול במפגעים – נדאג לגיזום עצים וענפים בקרבת הגג והבית המשותף. אלו עלולים לגרום נזק רב בעת סערה לבניין ולתשתיות, לכן כמובן אנו נערכים מראש.

האמת, שאנחנו דואגים להכין את הבניינים המשותפים לחורף כבר בקיץ.

איך לגבות כסף מדייר סרבן, טיפ
  • איך לשכנע דייר סרבן לשלם ועד בית? 3 סיבות, 3 פתרונות

אחת השאלות שתמיד מטרידות דיירים בניהול בניינים משותפים, היא איך אנחנו מצליחים להתמודד עם דייר סרבן? כמעט בכל בניין יש לפחות דייר אחד שמתנגד לשלם עבור ועד בית. הבנת סיבת הסירוב לתשלום ועד הבית, מאפשרת לטפל בהתנגדות ולגבות בקלות את דמי ועד הבית. 3 סיבות, 3 פתרונות:

 

1. דיירים סרבנים רבים מעידים כי הם מתנגדים לשלם עבור ניהול ועד בית, בשל תחושת חוסר שקיפות בקבלת החלטות ובגביה לא מסודרת והוגנת של ועד הבית.

הפתרון אחזקת הבניין המשותף בשקיפות מלאה ללא פשרות כולל: הפקת דוחות; מחירון דמי ועד בית ברור ומוסכם; שיתוף ועדכון דיירי הבניין ונציגי ועד הבית באופן קבוע ומסודר בכל מהלך והחלטה.

2. סכסוך שכנים היא סיבה נוספת נפוצה לאי תשלום ועד הבית.

הפתרון, במקרה זה דווקא לחברת ניהול ועד בית חיצונית יש יתרון. פעמים רבות הדייר הסרבן תופס את חברת ניהול ועד הבית כגוף חיצוני ואובייקטיבי. ההתמחות בבנייני מגורים מאפשרת להצליח לפתור את הסכסוך הבין אישי ולגבות את הכסף בצורה מקצועית ואנושית.

3. התנגדות לתשלום בשל חוסר הצדקה והערכת פעילות ועד הבית. דיירים סרבנים מעידים כי הם מתנגדים לשלם כיוון, שאינם מכירים בצורך ומעריכים את תפקוד ועד הבית הקיים.

הפתרון, כחברה המתמחה בניהול בתים משותפים בתל אביב, הנסיון מלמד אותנו שדווקא אותם דיירים סרבנים שחשובה להם תחושת הערך, משתכנעים מההוכחות והפעילות בשטח, נותנים אמון בחברה וחוזרים לשלם באופן קבוע.

מניהול ועד בית חיצוני לניהול בית משותף
  • איך לעבור לחברת ניהול ועד בית, ללא חשש של הדיירים ובעלי הבתים? 

דיירים רבים חוששים שאם יעברו לניהול ועד בית חיצוני, הם יאבדו את השליטה בנכס הכי יקר שלהם. חברות אחזקה רבות "מפטרות" את הועד הקיים ונכנסות במקומו. הנסיון מלמד אותנו שדווקא שיתוף פעולה מלא עם הדירים והועד הקיים, הוא המפתח להצלחת ניהול הבניין. אנו דואגים לשתף את נציגי הבניין בכל ההחלטות ובפרט בהוצאות חריגות כמו תשתית: ביוב, מים חשמל גג וכד'.
גם אצלכם יש דיירים שחוששים מכניסה של חברת ניהול חיצונית? מוזמנים לפנות ותגלו כמה קל לשתף פעולה!

מנהלים את ועד הבית בתל אביב
  • איך ועד בית חיצוני מתחזק את הבניין? מקצוענות מהגינה עד הגג!

המפתח שלנו לתחזוקת הבניין ולטיפול בתקלות ובאירועים חריגים, הם בעלי מקצוע מנוסים ואמינים. כך אנו בטוחים שהעבודה תהייה איכותית, עוד לפני תחילתה. לתחזוקת השטחים המשותפים אנו מעסיקים רק אינסטלטורים, חשמלאים, צבעים, שיפוצניקים שכבר הוכיחו את מקצועיותם. דיירי הבניינים מכירים כבר את הקשרים והעבודה שלנו, ופעמים רבות פונים כדי לקבל המלצה על בעל מקצוע.

מוזמנים לפנות ותמיד נשמח לעזור.

ועד בית חיצוני מטפל גם בחידוקונית
  • האם במסגרת ניהול ועד הבית, מטפלים גם במפגעים כמו חדקונית הדקל?

כן כן גם לזה אנחנו דואגים!!! חדקונית הדקל האדומה עלולה לתקוף או שחלילה כבר תקפה את עץ הדקל היפה שליד הבניין, יש פיתרון!!! מומלץ לחסן את העץ פעמיים, כל חיסון בעלות של 250 עד 350 ₪ לעץ בגובה 2-3 קומות. עץ גבוה יותר כבר מצריך מנוף, והעלויות בהתאם. עץ דקל שכבר נפגע מצריך לרוב גיזום. מדהים איך החיפושית הזו יכולה ליבש עץ דקל כל כך גבוה ואפילו לגרום לנפילתו, לא רוצים לחשוב על הנזק והסכנה...

ניהול ועד בית ואחזת בניין בתל אביב
  • איך עובדת השיטה לניהול ועד בית לפי יעדים?

לכל בניין יש את המשימות שהדיירים רוצים לקדם: תחזוקה, שימור, שיפור ועוד. אנו מאמינים שהדיירים מכירים הכי טוב את צרכי הבניין! כל הצרכים נרשמים, ומתוכם בשיתוף עם נציגי הבניין או אסיפת הדירים, נקבע באילו משימות נחוץ להתמקד. אנו מתעדפים את המשימות ליעדים לכל חציון. כך לדוגמא אנו מתחייבים להחליף מערכות סולריות בחציון ראשון ובשני נתמקד בטיפול בתשתיות צנרת ובהחלפת אינטרקום. הסוד בניהול לפי יעדים, שאנו דואגים לשלב בין יעדים למניעת נזקים לבין תחזוקה שוטפת. מקפידים להגביר פעולות מניעה, בפרט בבניינים הישנים של תל אביב. כך אנו מצליחים להפחית באופן משמעותי נזקים חריגים. הרי אף אחד לא רוצה סתימות ובעיות ביוב בבניין...

מי מחוייב לשלם לועד הבית
  • מי מחוייב לשלם לועד הבית?

בכל בניין חדש שאנו מנהלים, תמיד עולה שאלת הכסף, מי ישלם? עיקר המחלוקות בבניינים משותפים הוא על התשלום של ועד הבית. כסף תמיד מעורר ויכוחים. אז בואו נעשה קצת סדר.

  1. כלל הדיירים מחויבים לשלם ועד בית, גם אם הם לא מרוצים מהתפקוד שלו. אפילו דירה ריקה חייבת בתשלום. ככול שהבניין ישן יותר באופן טבעי עלות התיקונים עולה.

  2. כלל הדיירים מחויבים לשלם על תיקונים, גם אם הם לא גרמו ישירות לנזק. לדוגמא תמיד עולה הטענה, לגבי סתימת ביוב בשל מגבונים, הנפוצים בשימוש במשפחות עם ילדים קטנים.

  3. מי אחראי לשלם השוכר או בעל הדירה? בעקרון לרוב מי שמשלם ועד בית זה הדייר, אך האחריות לתשלום הוא על בעל הבית. נושא  זה מוגדר בחוזה בין השוכר לבעל הבית. במקרים של תשלום עבור תשתיות ונזקים חריגים, בעל הבית אחראי לתשלום.

bottom of page